↑ Επιστροφή σε ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ιστορία

Η Αεροσφαίριση «Airsoft» ως άθλημα ξεκίνησε στην Ιαπωνία στις αρχές του 1980. Η κατοχή όπλων στην Ιαπωνία ήταν παράνομη αλλά παράλληλα υπήρχε αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτά, γεγονός που έκανε μια εταιρεία να ξεκινήσει την παραγωγή αντιγράφων όπλων που λειτουργούσαν με ελατήριο και τα οποία εκτόξευαν πλαστικά σφαιρίδια μεγέθους 6 χιλιοστών. Εάν και αρχικά ήταν σχεδιασμένα για σκοποβολή αφού παρατηρήθηκε οτι τα πλαστικά σφαιρίδια μπορούν να χτυπήσουν ανθρωπούς χωρίς να τους τραυματίσουν, έγιναν πολυ δημοφιλή για παιχνίδια πολέμου.

Ορισμένοι επιμένουν ότι η Αεροσφαίριση προέρχεται από τη χρωματοσφαίρηση (paintball), ωστόσο, θα πρέπει να αναφερθεί συνοπτικά ότι δεν υπάρχουν όπλά paintball τα οποία να εκσφενδονίζουν σφαιρίδια διαμετρήματος 6 χιλιοστών. Τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 80, το άθλημα εμφανίστηκε σε γειτονικές χώρες της Ιαπωνίας όπως στο Χόνγκ-Κονγκ, την Κορέα, την Ταϊβάν και τις Φιλλιπίνες.

Η Αεροσφαίριση εμφανίστηκε στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη στης αρχές του 1990 και έχει γνωρίσει ανάπτυξη στις εν λόγω Ηπείρους τη τελευταία δεκαετία.

Πλέον η Αεροσφαίρηση χρησιμοποιείτε τόσο για αναψυχή του νου και διασκέδαση όλων των ηλικιών όσο και για την εκπαίδευση σωμάτων ασφαλείας παγκοσμίως.