↑ Επιστροφή σε ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Τι είναι;

Το χόμπι της Αεροσφαίρισης αφορά τη συλλογή πραγματικών, μη θανάσιμων, γνήσιων αντιγράφων πραγματικών όπλων είτε για σκοπούς επίδειξης ή για τη συμμετοχή σε φιλικό ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Στην ουσία είναι τα ίδια τα όπλα το στοιχείο εκείνο που προσελκύει τους παίκτες στο άθλημα αυτό. Τα όπλα της Αεροσφαίρισης είναι γνήσια αντίγραφα κλίμακας 1:1 των πραγματικών όπλων και εκσφενδονίζουν στρογγυλά, πλαστικά σφαιρίδια μεγέθους 6 χιλιοστών γνωστά και ως «BBs» τα οποία εξέρχονται από την κάνη του όπλου με συμπιεσμένο αέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα όπλα της Αεροσφαίρισης μοιάζουν σε όψη και λειτουργικότητα με το πραγματικό όπλο του οποίου αποτελούν γνήσιο αντίγραφο. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι τα όπλα της Αεροσφαίρισης έχουν την ίδια όψη, αίσθηση, βάρος και λειτουργίες με τα πραγματικά όπλα. Συχνά ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς ποιο είναι το όπλο είναι το πραγματικό και ποιο το αντίγραφο είναι να πατήσει τη σκανδάλη.

 

Υπάρχουν 3 βασικά είδη όπλων Αεροσφαίρισης: Τα αυτόματα – ηλεκτροκίνητα (AEGs), Αερίου και Ελατηρίου.

Το πιο δημοφιλές είδος είναι το αυτόματο-ηλεκτροκίνητο όπλο η δημιουργία του οποίου οδήγησε εν μέρει και στην απογείωση του αθλήματος μέχρι τα τέλη του 1990. Στην ουσία ένα αυτόματο – ηλεκτροκίνητο τροφοδοτείται από μια ενσωματωμένη μπαταρία (παρόμοια με τα τηλεχειριζόμενα αυτοκίνητα), η οποία τροφοδοτεί ένα μοτέρ που περιστρέφεται στο εσωτερικό του όπλου και με τη σειρά του συμπιέζει και απελευθερώνει ένα πιστόνι το οποίο μετά δημιουργεί μια έκρηξη αέρα η οποία απαιτείται για να εκσφενδονιστεί το σφαιρίδιο των 6 χιλιοστών από την κάνη του όπλου. Το ανωτέρω σύστημα επιτρέπει στο όπλο να παράγει αποτελεσματικά την ενέργεια που απαιτείται για να υποστηριχθούν τα πλήρως αυτόματα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα περισσότερα αυτόματα ηλεκτροκίνητα όπλα ενώ το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία πραγματικού ρυθμού εκπυρσοκρότησης (ROF) ο οποίος κυμαίνεται από 600 – 900 στροφές το λεπτό (RPM). Και στην περίπτωση αυτή ο ρυθμός είναι ακριβές αντίγραφο των ικανοτήτων εκπυρσοκρότησης των πραγματικών όπλων. Το συγκεκριμένο όπλο είναι και το αγαπημένο των περισσότερων βετεράνων πολέμου.

 

 

Ένα άλλο είδος δημοφιλούς όπλου είναι το όπλο αερίου με επανα-όπλιση. Υπάρχουν πολλά άλλα είδη όπλων αερίου τα πιο δημοφιλή όμως είναι τα όπλα αερίου με επανα-όπλιση (GBBs). Τα συγκεκριμένα όπλα δίνουν στον παίκτη τη δυνατότητα να έχει ένα πραγματικό, ημιαυτόματο όπλο χρησιμοποιώντας σύστημα αερίου το οποίο είναι είτε ενσωματωμένο είτε αποθηκεύεται σε γεμιστήρα εξωτερικό. Βασικά ο συμπιεσμένος αέρας που χρησιμοποιείται στην εκσφενδόνιση της σφαίρας είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται και για την επαναφορά του κλείστρου ολίσθησης (slide). Στην ουσία δημιουργείται κατά τον τρόπο αυτό μια ρεαλιστική κατάσταση «επαναοπλισμού» χρησιμοποιώντας την επαναλαμβανόμενη κίνηση (εμπρός – πίσω) του κλείστρου ενώ το όπλο εκπυρσοκροτεί. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στο όπλο να αδειάζει τον γεμιστήρα με την ίδια ταχύτητα που ο χειριστής τραβάει τη σκανδάλη όπλου ενώ γεμίζει το ίδιο εύκολα απλώς τοποθετώντας έναν νέο γεμιστήρα. Είναι αυτονόητο ότι αυτό το χαρακτηριστικό του όπλου είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό για τους παίκτες.

Τέλος υπάρχει το όπλο της Αεροσφαίρισης με ελατήριο. Στην ουσία στα όπλα με ελατήριο ο παίκτης οπλίζει πρώτα το ελατήριο. Η διαδικασία συνεπώς που ακολουθείται είναι η εξής: όπλιση ελατηρίου, εκπυρσοκρότηση, όπλιση, εκπυρσοκρότηση κλπ. Τα όπλα αυτά συνήθως έχουν γεμιστήρα και είναι ημιαυτόματα αλλά θα πρέπει ο παίκτης να τα οπλίζει χειροκίνητα μετά από κάθε βολή. Το σύστημα αυτό είναι πολύ οικονομικό ενώ τα ίδια τα όπλα είναι εξαιρετικά γερά. Κάθε παίκτης που ασχολείται με την Αεροσφαίριση έχει κατά τη διάρκεια της ζωής του τουλάχιστον ένα όπλο με ελατήριο, πιστόλι ή καραμπίνα. Λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους του, το όπλο αυτό αποτελεί την επιλογή όσων ξεκινάνε να ασχοληθούν με το Αirsoft.

Η Αεροσφαίριση δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να ζήσουν την εμπειρία χρησιμοποίησης του όπλου των ονείρων τους. Συχνά εξαιτίας της νομοθεσίας αλλά και του κόστους πολλοί δεν είναι μπορούν να έχουν το όπλο που επιθυμούν και έτσι η Αεροσφαίριση σας προσφέρει ένα πραγματικό αντίγραφο, και σας δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε (μολονότι δεν είναι θανάσιμο).