↑ Επιστροφή σε ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΣΕΝΑΡΙΑ

Capture the flag
Δύο ομάδες αντιμέτωποι, κάθε ομάδα με σημαία. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να ανακτήσετε τη σημαία και να την φέρετε στη βάση σας. Η σημαία πρέπει να είναι ευδιάκριτη. Η σημαία πρέπει επίσης να τοποθετείται κάπου ορατή σε κάθε βάση. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε δύο παραλλαγές. «Νεκρή σημαία» ή «ζωντανή σημαία». Σε «νεκρή σημαία» όταν χτυπηθεί ο «κουβαλητής» της σημαίας, η σημαία επιστρέφεται στη βάση των εχθρών από τον «κουβαλητής» της σημαίας που χτυπήθηκε. Στην «ζωντανή σημαία» όταν χτυπηθεί ο «κουβαλητής» της σημαίας, η σημαία μπορεί να παραληφθεί από έναν άλλο συμπαίχτη και να πάει στη βάση του ή μπορεί να παραληφθεί από έναν εχθρό και να την επιστρέψει στη βάση του.

Retrieve the flag
Αυτό το παιχνίδι μοιάζει πολύ με το «capture the flag» αλλά περιλαμβάνει δύο ή περισσότερες ομάδες και μόνο μία σημαία. Η σημαία τοποθετείται στη μέση του πεδίου, με δύο έως τέσσερις βάσεις κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται η σημαία. Κάθε ομάδα αρχίζει σε μια βάση. Ο στόχος είναι για κάθε ομάδα να προσπαθήσει να ανακτήσει τη σημαία στη βάση τους. Εάν ο «κουβαλητής» της σημαίας χτυπηθεί, ο καθένας μπορεί να σηκώσει τη σημαία όπου έχει πέσει.

Grab the flag
Δύο ή περισσότερες ομάδες προσπαθούν να φτάσουν στη σημαία πρώτοι. Η ομάδα που έχει τον πρώτο παίκτη που φτάνει ζωντανός στη σημαία κερδίζει!

Ο τελευταίος επιζών
Όλοι εναντίον όλων. Συχνά με περιορισμένο χρόνο και χώρο.

Ομαδικό παιχνίδι
Δύο ομάδες που αγωνίζονται ενάντια στην άλλη μέχρι να εξαλειφθεί μία ομάδα ή να τελειώσει ο χρόνος.

Βασιλιάς του λόφου
Δύο ομάδες: μία ομάδα αποτελείται από το ένα τρίτο περίπου των παικτών και οχυρώνονται στο «λόφο». Η ομάδα των επιτιθεμένων είναι επίσης κοντά στο λόφο. Στην κορυφή του λόφου υπάρχει σημαία. Η ομάδα που είναι η πλησιέστερη στη σημαία μόλις τελειώσει ο χρόνος, κερδίζει!

Medic
Υπάρχουν δύο ομάδες και κάθε ομάδα έχει ιατρό. Ο ιατρός είναι ο μόνος στην ομάδα που μπορεί να αναβιώσει έναν χτυπημένο παίκτη. Κάθε ομάδα προσπαθεί να εξαλείψει τον ιατρό της αντίπαλης ομάδας. Κάθε ομάδα έχει περιορισμένη ποσότητα πυρομαχικών. Το παιχνίδι κερδίζεται όταν χτυπηθεί ο ιατρός ή εξαλειφθεί ολόκληρη η ομάδα.

VIP
Υπάρχει μια μικρή ομάδα από δύο έως τέσσερις παίκτες που παίζουν ως ομάδα Spec-Ops (Special Operations). Μια πολύ μεγαλύτερη αντίπαλη ομάδα προσπαθεί να συνοδεύσει το VIP σε μια επιλεγμένη τοποθεσία σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το παιχνίδι κερδίζεται όταν η ομάδα Spec-Ops εξαλείψει το VIP πριν φτάσει στον προορισμό του ή η μεγαλύτερη ομάδα φτάσει στον προορισμό του με το VIP.

SWAT
Μια καλά οπλισμένη ομάδα αποτελούμενη από το ένα τέταρτο των παικτών διεισδύει σε μια βάση εχθρού. Η αποστολή τους: να εξαλείψει κάθε παίκτη στη βάση. Σημειώστε ότι η μεγαλύτερη ομάδα δεν είναι τόσο βαριά οπλισμένη όσο η ομάδα SWAT.

Κυνηγοί κεφαλών
Το παιχνίδι αρχίζει ως ελεύθερο για όλους. Όλοι οι παίκτες αλληλεπιδρούν. Όταν ένας παίκτης εξαλείφει ένα άλλο, ο σκοπευτής πρέπει να πάει στον αποκλεισμένο παίκτη και να αγγίξει τον ώμο του. Ο αποκλεισμένος παίκτης είναι τώρα πίσω στο παιχνίδι, αλλά αγωνίζεται τώρα για το πρόσωπο που τον επέλεξε. Η τελευταία ομάδα κερδίζει.

Ζόμπι
Το παιχνίδι ξεκινά ως Death Match. Αλλά όλη η κόλαση είναι έτοιμη να χαλαρώσει. Μόλις ένας παίκτης εξαλειφθεί, ο παίκτης πηγαίνει σε αυτό που ονομάζεται Ζώνη Ανάστασης. Μόλις ο παίκτης φτάσει στη ζώνη αυτή, ο παίκτης είναι πλέον ζόμπι. Τα ζόμπι δεν παίρνουν τα όπλα και πρέπει να φορούν μάσκα πλήρους προσώπου. Μόλις σκοτωθεί ένα ζόμπι, το ζόμπι πρέπει να επιστρέψει στη ζώνη της ανάστασης και να συνεχίσει το παιχνίδι ως ζόμπι. Το παιχνίδι κερδίζεται όταν τελειώσει ο χρόνος, ή όλοι είναι ζόμπι.

ΚΟΙΛΑΔΑ του ΘΑΝΑΤΟΥ
Μία ομάδα που αποτελείται από το ένα πέμπτο περίπου του συνόλου των παικτών, πρέπει να ταξιδέψει μέσα από μια ζώνη που φυλάσσεται από τους υπόλοιπους παίκτες. Η μικρή ομάδα επιτρέπεται μόνο sniper, πιστόλια ή καραμπίνες. Οι υπόλοιποι παίκτες μπορεί να έχουν όπλο επιλογείς τους. Οποιοσδήποτε παίχτης που περάσει μέσα από το φυλασσόμενο έδαφος θεωρείται νικητής.

Κομάντο
Μια μικρή ομάδα παικτών επιλέγονται ως κομάντος. Οι υπόλοιποι παίκτες κατανέμονται ομοιόμορφα για να φρουρούν τους στόχους. Οι υπερασπιστές αρχίζουν με τους στόχους τους και οι κομάντο μεταφέρονται σε ένα μέρος εκτός της ζώνης παιχνιδιού που θα χρησιμεύσει ως σημείο εισαγωγής και εξόρυξης. Οι επιτελείς πρέπει να επιτεθούν στους φρουρούς και να ανακτήσουν τους στόχους, φέρνοντάς τους πίσω στη ζώνη εξόρυξης τους. Οι φρουροί μπορούν να οχυρωθούν και να στείλουν περιπολίες, αλλά οι στόχοι δεν πρέπει ποτέ να παραμείνουν απροστάτευτοι

Risk
Σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, δηλαδή. Κόκκινο, Μπλε, Πράσινο και Κίτρινο. Υπάρχουν έξι διαφορετικές θέσεις που πρέπει να καταληφθούν αλλάζοντας μια σημαία στο χρώμα της σημαίας της ομάδας σας. Η κύρια ιδέα είναι να κρατηθούν όλες οι έξι θέσεις για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Αν ένας παίκτης χτυπηθεί, πρέπει να επιστρέψει σε θέση που βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο της ομάδας του και πρέπει να περιμένει 5 λεπτά πριν επανέλθει στο παιχνίδι. Το παιχνίδι τελειώνει όταν έχουν καταληφθεί όλες οι θέσεις ή όταν έχει λήξει ο χρόνος. Αν λήξει ο χρόνος τότε κερδίζει η ομάδα με τις περισσότερες θέσεις.

Βόμβα
Η βόμβα είναι ένα άλλο παιχνίδι που βασίζεται στη συναρπαστική ιδέα να τοποθετηθεί μια βόμβα στην βάση της αντίπαλης ομάδας χωρίς να χτυπηθείς από τον αντίπαλο. Μόλις τοποθετηθεί η βόμβα, η αντίπαλη ομάδα πρέπει να αφοπλίσει τη βόμβα προτού «σκάσει» στη βάση της, αν δεν μπορέσουν τότε χάνουν αυτόν τον γύρο. Εάν μπορούν να εξουδετερώσουν την αντίπαλη ομάδα προτού τοποθετήσουν τη βόμβα ή να αφοπλίσουν τη βόμβα, τότε κερδίζουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο ως βόμβα και να το θέσετε στα 5 λεπτά.